lunes, 10 de noviembre de 2014

HEY MR.BULLY!



Hola de nou!!

Gràcies als comentaris d’alguns companys en l’entrada anterior, va sortir el tema de què si els adolescents no feien balconing, beure amb descontrol... podien arribar a ser “margis” i fins hi tot podria haver bulliyng si no es feia.

I SIIIII! Vaig pensar ostres quin bon tema per la segona entrada. (Gràcies compis!)
Així que, continuo en la meva línia, tema actual relacionat amb les entremaliadures que poden fer alguns.

Jo sóc molt fan de la televisió i miro absolutament tot, i parlant d’aquest tema vaig recordar a dos nois cantant al famós programa Factor X Britain’s Got Talent (quan la vaig escoltar per primer cop se’m van posar els pèls de gallina, MOLT RECOMENABLE DE VEURE!!!!!!!) on cantaven un tema sobre el bullying i com un dels nens havia passat per un procés de recuperació, com ho havia passat i com esta ara.


Què penseu de tot aquest tema? A mi sincerament m’intriga molt com els nens poden arribar a tanta violència, ja sigui verbal com física.

Com aquest vídeo hi ha molts, inclús d’alguns on es veu com es peguen nens i nenes i son gravats amb els mòbils.

Creieu que internet pot fomentar aquest tipus de fenomen? Penso que actuar a través d’internet crea com una barrera entre la persona que agredeix i l’agredida ja que la primera creu que esta protegit i a casa tothom és molt valent.

A l’escola a la que anàveu, heu vist algun tipus de bulling? Com han actuat els professors? I els pares?


Moltes gràcies per llegir-me xurris!


4 comentarios:

  1. Hola Laura!! Penso que aquest tema és molt interessant ja que cada cop més s'estan veient aquest tipus de situacions a les escoles i hem de saber com poder actuar davant d'això ja què és un tema molt preocupant.

    Primer de tot, m'agradaria comentar que he vist el video que has adjuntat del programa Factor X Britain’s Got Talent i haig de dir que m'ha emocionat molt, és d'admirar la superació d'aquest nen gràcies a la música desprès d'haver pasat per bulling.
    Per desgràcia, a la meva escola en la ESO si que vaig estar present en un cas de bulling d'uns quants nens en contra d'una nena, va ser la època de smackdown i els nens practicaven les tècniques d'aquells personatges amb la nena. En aquest cas els professors no s'adonaven perquè ho feien en els canvis de classe i cap professor podia actuar de cap manera, fins un dia que li van gravar un video llençant-la a una paperera i la nena va parlar amb els seus pares i aquests amb els professors. En aquell moment, el centre va adoptar una serie de mesures en contra dels agressors. Crec que per part dels pares no es van prendre més mesures que les de parlar el centre. Des de llavors no recordo que es tornés a duu a terme aquella sèrie d'agressions.

    Personalment, opino què és un tema molt delicat i que afecta greument a la societat i s'haurien d'implantar algunes solucions tant a l'escola com a casa, sobretot amb el tema d'internet ja què ultimament, sobretot a causa de les xarxes socials, tenen com més facilitat a l'hora d'humiliar perquè estan davant d'un ordinador i inclós poden fer-se perfils falsos, llavors és molt més fàcil ja que s'estan amagant darrera d'una pantalla i tenen menys escrúpols a l'hora de ferir als altres. I ja no només per aquest fet, sinó que també afecta que al difundir-se tipus de videos sobre aquest tema, pot incitar als adolescents a copiar-ho.

    Així doncs, crec que és un tema que necessitària molta més dedicació i constància per tal de disminuir-ho i que moltes victimes deixin de patir, com en el cas del nen del video.

    ResponderEliminar
  2. Hola Laura! He mirat el vídeo i la veritat és que se m'han ficat els pels de punta. M'ha agradat molt. És trist que ja des de tant petits es facin aquestes coses com el bullyng, que puguin ser tant cruels. Crec que una persona que pateix bullyng quan és petit, sinó s'actua en aquest moment, després repercutirà en el seu desenvolupament com a persona. La veritat crec que és una cosa difícil de superar però admiro la manera en com ho ha fet aquest nen.
    D'altra banda, sobre la pregunta de si hem vist algun tipus de bulling quan estavem a l'escola la resposta és si. Tots els de classe marginaven a una nena, sense cap motiu. El que feia la nena era tornar-se més tancada i més "violenta" per dir-ho d'alguna manera. No volia saber res de ningú, preferia estar sola que amb gent, encara que aquesta gent no li fes res. Pel que jo recordo crec que cap professor va fer res, només els típics comentaris de: "va deixeu-la estar" i coses d'aquestes però res més. Potser si que van parlar amb els pares i es van aplicar algunes mesures, però pel que jo recordo no es va fer gaire cosa.
    És trist que sigui així, a mi personalment em fa molt de mal veure situacions com aquestes, em fa sentir impotent. Crec que tothom s'hauria de pendre més seriosament aquests temes, i més quan ets petit ja que, no tens els coneixement i la maduresa suficient com per a saber defensar-te o saber sortir-te'n d'aquí.

    ResponderEliminar
  3. Hola Laura!! Dios mío el video es brutal, me ha encantado y puedo asegurarte que me ha hecho llorar! Es admirable como supera el bullyng este niño, todo el dolor que sufre lo plasma en letra y luego crea música, me ha dejado impresionada.
    Opino como mis compañeras, este tema es bastante complicado y delicado, ya que muchos niños/as lo sufren y la mayoría de veces en silencio, porque algunos no dicen nada por miedo a las repercusiones que puedan tener.
    Los infantes y adolescentes que sufran bullyng a la larga si no se trata esto puede influenciar en su personalidad, a la hora de relacionarse, crearles miedos, etc. Es como el maltrato por parte de los padres hacia un niño tiene consecuencias parecidas.
    Contestando a tu pregunta Laura, por suerte no he tenido ningún caso cercano de bullyng. Aunque considero que los profesores tendrían que estar al día de estos temas, ser conscientes e intentar detectarlo lo antes posible, para que tenga la menor repercusión posible en el niño/a.

    ResponderEliminar
  4. Fent una mirada objectiva, històricament la violència sempre ha estat vinculada a la diversió, un exemple clar són els gladiadors, o més actualment: el boxe o Pressing Catch.
    La violència no permet tan sóls als que fan ús d'aquesta 'sentir-se superiors', sinó que els que la veuen desde fora senten una pujada d'adrenalina que els fa voler veure la situació.
    Culturalment, però, ha estat necessari 'capar' aquest instint de violència per assegurar una convivència mínima; aquest control dels instints és el que anomenem educació.
    Orientar la violència cap el mal d'un altre, doncs, no és res més que una manca d'educació. Per tant, el problema del bullying no el tenen els practicants, sinó els educadors d'aquests.
    Així doncs, no hem de fer una 'caça de bruixes' amb els practicants del bullying; hem de reeducar-los.

    ResponderEliminar